35 min.
12 buc.
Cum prepari
1. Asezati aripioarele de pui intr-un bol mare. Amestecati uleiul, coriandrul, sarea cu usturoi si piperul; adaugati peste aripioare si amestecati pentru a le acoperi. Refrigerati, acoperit, timp de 2 ore sau peste noapte.
2. Pentru sos: intr-un vas mic, topiti untul apoi amestecati-l in suc de portocale, Sriracha, miere si suc de lime pana se omogenizeaza.
3. Gatiti aripile, acoperite, la caldura medie timp de 15-18 minute, intorcandu-le din cand in cand; ungeti-le cu sos in ultimele 5 minute.
4. Transferati puiul intr-un bol mare; adaugati sosul ramas si amestecati pentru a le acoperi.
Ingrediente
12 aripioare de pui (aprox 1,4 kg)
1 lingura de ulei de rapita
4 gr de coriandru macinat
2.5 gr de sare cu usturoi
0.6 gr de piper
Pentru sos:
60 ml de unt, cuburi
120 ml de suc de portocale
80 ml de sos Sriracha
3 linguri de miere
2 linguri de suc de lime