STORY

Cand, unde si despre Sriracha

Ce este sriracha?

Este un tip de sos iute sau sos de chili, fabricat dintr-o pasta de ardei iute, otet distilat, usturoi, zahar si sare.

Sriracha Story
Sriracha Story

Branduri

Sriracha Story
Sriracha Story

Origini

Originea sosului este destul de impartita – O varianta ne spune ca sosul a fost produs pentru prima data de o thailandeza numita Thanom Chakkapak in orasul Si Racha (sau Sri Racha). O alta vine de la “Chomrom Rak Si Racha” (Asociatia iubitorilor de Sriracha) din Thailanda, conform carora sosul a fost realizat pentru prima data in Si Racha de catre lucratorii birmani de cherestea. O alta versiune a istoriei ne spune ca sosul provine din orasul Sri Racha (Sri Racha, Sriracha), Thailanda la inceputul anilor 1930 unde a fost produs de catre Madame La Orr Suwanprasop, care din 1932 a inceput sa produca si sa vanda varianta sa de Sriracha, in Bangkok si pe care a incercat sa o patenteze sub numele de Gold Medal Brand.
Probabil cea mai cunoscuta poveste a Sriracha a pornit din Vietnam, in mare parte gratie unui singur om: David Tran, fondatorul companiei Huy Fong Foods. Tran a fondat Huy Fong in California in 1980, folosind o reteta pe care a dezvoltat-o in Vietnam. Sosul, care este produs din ardei Jalapeño, zahar, sare, usturoi, otet, conservanti si agenti de ingrosare, este in mod sigur cel mai cunoscut brand de Sriracha din lume.

Start typing and press Enter to search