15 min.
4 pers.
Cum prepari
1. Adugati faina, praful de copt si sarea intr-un bol. Intr-un bol separat, amestecati ouale, untul si laptele. Adugati-le intr-un blender, impreuna cu spanacul fiert si Green Sriracha si amestecati pana cand devine o pasta omogena.
2. Amestecati toate ingredientele de mai sus. In cazul in care aluatul este prea gros, adaugati putin ulei de masline, si apoi o lingura din aluatul de clatite. Prajiti fiecare clatita aproximativ 2 minute pe fiecare parte sau pana cand se coace bine.
3. Serviti clatitele cu smantana din plin si somon afumat, adaugati mazare fiarta si o legatura de menta si frunze de busuioc. Dig in!
Ingrediente
175g faina alba
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
250 ml lapte
2 oua
4 linguri unt topit
100g spanac gatit
2 lingurite sos Green Sriracha
4 lingurite ulei de masline, pentru prajit
Pentru garnitura:
100g mazare, fiarta
150g somon afumat
6 linguri smantana
sare si piper dupa gust