Creveti tempura cu Sriracha coconut

30 min

4 pers.

Cum prepari

  1. Intr-un wok sau intr-un vas de dimensiuni medii, incalziti ulei la 170-180ºC si mentineti temperatura uleiului constanta. Puteti verifica temperatura cu ajutorul betelor de bambus sau cu un termometru. Inmuiați varfurile betelor de bambus in ulei. Cand vedeti ca se formeaza bule mici in jurul betelor de bambus, uleiul este pregatit pentru prajire.
  2. In timp ce uleiul se incalzeste, pregatiti aluatul – amestecati oul cu apa rece (indepartati spuma dupa), adaugati amestecul de ou in faina si amestecati – nu amestecati prea mult si asigurati-va ca amestecul este rece in tot acest timp.
  3. Presarati crevetii cu amidon de porumb. Treceti crevetii prin aluat si prajiti-i in uleiul incins timp de aproximativ 2 minute sau pana devin aurii.
  4. Serviti asa cum doriti, alaturi de paste, orez sau salata si, desigur, cu o cantitate generoasa de Sriracha coconut.

Ingrediente

Creveti
Amidon de porumb (pentru pudrare)
700 ml ulei (de legume, de rapita etc.)
1 ou mare
200 ml apa rece
120 g faina
Sriracha coconut

Start typing and press Enter to search