Inghetata cu Sriracha

60 min.

4-8 pers.

Inghetata Sriracha

Cum prepari

1. Combinati laptele, frisca, jumatate din zahar, sarea si Sriracha intr-o cratita si aduceti-o la fierbere la foc mediu, amestecand continuu.

2. In timp ce incalziti, adugati galbenusurile de ou si cealalta jumătate de zahar intr-un castron ai amestecati.

3. Cand amestecul cu lapte a ajuns la fierbere, turnati ⅓ din acesta (de 3 ori), peste cel cu ou si amestecati.

4. Turnati intregul amestec inapoi in cratita si incalziti, amestecand constant timp de 2 minute, fara sa-l aduceti la fierbere.

5. Transferați amestecul intr-un vas curat, lasati-l sa ajunga la temperatura camerei si apoi la rece timp de 1-2 ore.

6. Dupa ce amestecul este racit, urmati instructiunile de preparare a inghetatei in functie de ce robot de bucatarie folositi. La final puneti inghetata in congelator.

7. Inainte de servire, puteti aduga inca un strop de Sriracha, pentru un gust HOT!

Ingrediente

1 cana de lapte
2 pahare frisca
¾ cana zahar granulat
2 varfuri de sare
5 galbenusuri de ou
1-2 linguri Sriracha

Start typing and press Enter to search